Musik är en stor del av mitt liv och min musikkarriär har varit lång – över nu 25 år. Här är lite information på svenska om det jag har gjort i mitt liv.

1993 släpptes min första singel men jag slog igenom i mitten på 90 – talet under  mitt smeknamn DeDe och har lanserat fem album ‘TBA’, ‘I Do’, ‘Metaphor’ och ‘Slave To The Sound (Like A Queen i Japan) och ‘Black Lace & Leater’. Albumen har gemensamt sålt i mer än 500 000 exemplar.

Jag har jobbat med producenter och låtskrivare som Per Magnusson, David Kreuger, Max Martin, Kristian Lundin, Herbie, Andreas Carlsson (Backstreet Boys, Britney Spears, Celine Dion), Anders Bagge (Jennifer Lopez, Janet Jackson, Meja), Father MC, Johan Ekhé & Ulf Lindström (Robyn), Random Music (Lutricia McNeal, XLNS, A-Teens) Sean “Barney” Thomas (Dr. Dre, Snoop Doggy Dogg), Snowflake (Dannii Minogue) och Pras Michel (The Fugees) m.fl.

1997 var jag som enda svenska artist förband åt Michael Jackson på ett fullsatt Ullevi i Göteborg. 1999 sjöng jag för mina japanska fans för första gången. Spelningen ägde rum i Tokyo Dome och 100 000 besökare kom för att se mig sjunga. Jag och Pras var även förband till 50 Cent i Helsingfors.

Under åren har jag haft samarbete med även andra internationella artister som Dannii Minogue, Fugees-stjärnan Pras Michel och sist Mc Lyte med låten ‘Dare To Change The World’ som är skriven och producerad av mig. Låten låg som bäst som #5 på UStop20. Jag har även under hela min karriär jobbat aktivt som Dj. Mer om det kommer jag skriva om sen.

För mer information kan du på engelska läsa om mig via startsidan www.deniselopez.com